Zonnepanelen

Zonnepanelen laten plaatsen

Dus wat zijn zonnepanelen en hoe werken ze?

PV-zonnepanelen zijn meestal gemaakt van kristallijn silicium of galliumarsenide, een halfgeleidermateriaal dat voor het eerst werd gebruikt om ruimtesatellieten van brandstof te voorzien. Nu worden ze meer en meer gebruikt voor huishoudelijk gebruik door de stijgende prijzen voor fotovoltaïsche celtechnologie.

De zonnestralen produceren 1.000 watt energie per vierkante meter van het aardoppervlak, maar de fotovoltaïsche panelen die de energie omzetten, hebben slechts een effect van 1 procent daarvan. Daarom spreekt men van fotovoltaïsche (PV) zonnepaneeltechnologie.

Het belangrijkste bestanddeel is een halfgeleider – meestal silicium, hoewel het in sommige gevallen galliumarsenide is. Het halfgeleidermateriaal is gevoelig voor warmte, in het bereik van 125C of jargon en wanneer het wordt verwarmd, wordt de energie van het zonlicht omgezet in energie door de silicium wafers en kanalen in de fotovoltaïsche panelen.

Wanneer de siliciumatomen in het halfgeleidermateriaal op de PV-zonneplaatjes door zonlicht worden geraakt, worden elektronen tussen de siliciumatomen gebroken en zijn ze vrij en hebben ze een lading. Zodra het vrije elektron is gevangen, kunnen de elektronen worden gebruikt om de elektrische stroom op te wekken die later op de zonnepanelen wordt opgevangen.

Zonne-PV-panelen worden gewoonlijk op het dak geïnstalleerd om een zo groot mogelijke zondekking te krijgen en een zo hoog mogelijke elektriciteitsproductie te bereiken. Bij elke fotovoltaïsche cel heeft een zonnestroompaneel een leiding naar een batterij die kan worden gebruikt voor latere opslag. De gebruikte elektriciteit wordt gemeten in kilowatt (kW) en de cellen zijn parallel geschakeld om optimale energie te produceren. Elke fotovoltaïsche cel heeft een overeenkomstige positieve en negatieve aansluitdraad, de p-n-overgang genoemd. De junctie is gewoonlijk beveiligd om kortsluiting en hitteschade te voorkomen. Sommige zonne-energie-installaties bevatten zelfs thermische zonnecollectoren met vloeistofbuizen om de zonne-energie vast te houden en de warmte-energie op te slaan.

Fotovoltaïsche panelen en onderdelen daarvan

Zonnepanelen zijn van nature zuinig en verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en afmetingen en hebben een gevarieerde levensduur. Zonnepanelen hebben een verwachte levensduur van ongeveer 30 jaar. Zonnepanelen zijn veilig in gebruik en produceren geen milieuverontreinigende stoffen en hebben een efficiënte en duurzame output. Volgens Binnenlandse overheidsfinanciën gaan ze in Japan gemiddeld 10,7 jaar mee, genoeg tijd om de gedane uitgaven terug te verdienen.

Zonne-energieapparatuur is nu betaalbaar. U kunt apparatuur kopen die u een off-grid systeem geeft dat u in staat stelt zonne-energie op te slaan. Of u kunt apparatuur kopen voor systemen die op het elektriciteitsnet zijn aangesloten, zodat u de stroom kunt terugleveren aan het elektriciteitsnet. In sommige regio’s levert het plaatselijke nutsbedrijf het grootste deel van de stroom.

De kosten van een zonne-energiesysteem voor een gemiddeld huis kunnen variëren van 800 tot 11.000 dollar en zullen zichzelf over een periode van 30 jaar terugverdienen in energiebesparing. Deze systemen zijn meestal modulair, zodat naarmate uw energie-, gas- en houtbehoefte groeit, u de onderdelen van het systeem naar behoefte kunt vervangen. Deze systemen zijn ook gemakkelijk te onderhouden en eenvoudig.

Zonne-energiesystemen kunnen worden ontworpen om te voldoen aan uiteenlopende energiebehoeften en om de juiste blootstelling aan het zonlicht te maximaliseren. Zonnepanelen hebben de flexibiliteit om groot of klein te zijn en kunnen ook uiterst veelzijdig zijn wat hun installatieplaats betreft. Zo kunnen bijvoorbeeld fotovoltaïsche energiesystemen de voorlopers zijn voor een systeem in combinatie met windenergie. Met een vindingrijk ontwerp kunt u ook zonne-energie aan uw huis leveren met een opslagsysteem. U kunt het systeem afstemmen op uw elektriciteitsbehoefte.

U kunt ook steun krijgen van de plaatselijke autoriteiten of uw staat als u een systeem van hernieuwbare energie wilt aanvullen met een conventioneel elektrisch systeem. De lokale overheid zal u adviseren bij uw beslissing.

Elk elektrisch zonnesysteem heeft dezelfde basiscomponenten, maar afhankelijk van het systeem zijn de componenten verschillend. Dit is het gebied van de grijze zone tussen de componenten en de cellen zelf. De cellen die u kiest zijn soms de duurste component, maar ook de meest efficiënte. Fotovoltaïsche cellen zullen variëren naargelang van uw locatie en de behoeften van het systeem. Bijvoorbeeld in een verbinding met een bedrijf, een off-grid systeem, zal hetzelfde fotovoltaïsche systeem met dezelfde grootte vaak veel meer stroom opwekken dan in een verbinding met een huishouden. Dit komt omdat het aantal aangesloten belastingen bepalend is voor de hoeveelheid stroom die u nodig zult hebben.

Overzicht van aanbevolen uitrusting

Met alle beschikbare informatiebronnen op een paar muisklikken afstand, kunt u gemakkelijk uw eigen elektrisch systeem op zonne-energie maken met de geboden stroom- of elektrische voordelen.

PV-paneelmodules – Een groep cellen die een zonnepaneel vormen voor de levering van de elektriciteit uit een stroomkring.

Natuurlijk een laadregelaar om automatisch de gelijkstroom accu op te laden.

Een batterij om de elektriciteit op te slaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *